mandag 5. oktober 2015
Grønnkålsalat med epler, perlebygg og egg
Oppskriften er hentet fra bladet Iform
Ingredienser
150 g perlebygg
250 g grønnkål (nettovekt etter at stilken er fjernet)
1 granateple
1 syrlig eple
1/2 agurk
1 rødløk
2 gulrøtter
2 pekan- eller valnøttkjerner
4 egg
3 ts lys eddik
Dressing
3 dl kaldpresset rapsolje
3/4 dl epleeddik
1,5 ss grov sennep
havsalt og nykvernet svartpepper
Fremgangsmåte
Skyll og kok perlebyggen, og avkjøl.
Skyll grønnkålen, forvell den i usaltet vann i ca 1 minutt, tørk og hakk.
Kok eggene i 6 minutter
Rist nøttekjernene
Pisk sammen dressingen, og vend grønnkålen i én spiseskje av den. Grønnkål kan med fordel marineres i ca. 10 minutter før den skal spises.
Løsne kjernene fra granateplet, og skjær det syrlige i fine terninger.
Del agurken på langs, og fjern kjernene med en teskje. Skjær den i skiver.
Skjær løk i halve ringer og gulrot i skiver. Vend alt i den marinerte grønnkålen sammen med perlebygg.
Strø nøttekjernene over og server
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar