tirsdag 7. januar 2014

Pasta carbonara alla Loke

Ingredienser:

1 pk bacon
2 fedd hvitløk
Olje til steking
Sitron og vann (1/4) eller hvitvin, ca 1/dl
Fullkornspasta
3 egg
Parmesan, ca 1 dl til eggeblanding og til dryss

Slik gjør du:

Kok pasta som angitt på pakken.

Skjær bacon i små biter og finhakk hvitløk. Hell litt olje i en stekepanne og stek hvitløken gyllen. Ha så i baconet og stek videre i et par minutter. Ikke for mye. Press en halv lime over, og hell i litt vann. kok inn litt og sett så til side.

Bland 3 egg og ca 1 dl parmesan.

Slå vannet av pastaen, bland inn baconrøren og til slutt eggeblandingen. Kvern litt pepper over og server.

søndag 5. januar 2014

Trines laks med mango- og avocadosalat

Denne er sakset, ærlig og redelig. Fra Trines matblogg:

Pannestekt laks med mango- og avokadosalat
Laksen har her fått selskap av en spicy mango- og avokadosalat med tomater og ruccula, en god og spennende kombinasjon – som toppes med en syrlig limerømme. Til 4 porsjoner trenger du omtrent:
LAKSEN
  • 600-800 g fersk laks, i 4 porsjonsstykker
  • olivenolje
  • salt og pepper
MANGO- OG AVOKADOSALAT
  • 1 mango, i terninger
  • 1 avokado, i terninger
  • 10-12 cherrytomater, i båter
  • ½ rødløk, i tynne båter
  • rød chili etter smak, finhakket
  • en neve ruccula
  • koriander, grovt hakket
  • ca. ½ lime, saften
  • olivenolje
LIMERØMME
  • 1 1/2 dl lettrømme
  • litt revet limeskall
  • litt limesaft
  • salt og pepper
TILBEHØR
  • 4 porsjoner villris, tilberedt etter anvisningen på pakken
  • 4 limebåter til dekor (kan sløyfes)
Bland sammen ingrediensene til salaten og drypp limesaft og litt god olivenolje over.