onsdag 1. mai 2013

Pasta med langkokt lama

Ingredienser:
Ca 500 g frikassekjøtt 2 bokser grovhakkede tomater
smør/olje salt, pepper

Brun løk, hvitløk og kjøtt, krydre og hell over i gryte. Tilsett tomatene og kok på lav varme i 2-3 timer. Ta gjerne med benet, det tas ut før ferdigstillelsen.

Muffins

Ingrediensene skal bare såvidt røres sammen for hånd, og man trenger kun to boller og en stor ballongvisp eller sleiv i tillegg til muffinsformene. Røren holder til 6-12 muffins, alt etter hvor store former man har.

Det tørre:
4,8 dl hvetemel ca 1,5 dl farin (gjerne brun, mengde etter smak) 3 store ts bakepulver en klype salt

Det våte:
1 egg 3/4 dl olje (f.eks. rapsolje, kalt "Salat- og matolje") 2,5 dl melk

Smakstilsetninger bestemmer du selv! F.eks most banan (i det våte) med hakkede mandler, gjerne også fire-fem dråper mandelessens. Andre alternativer er kakao (sjokolademuffins) rosiner, hakket sjokolade, valnøtt, kanel, blåbær etc. Dersom man bytter ut 1/3 av melet med maismel får man såkalte cornmuffins.

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 200-225 grader. Det tørre og det våte blandes hver for seg, deretter røres det såvidt sammen. Røren skal IKKE bli jevn, da blir resultatet bare seigt og kjedelig.. Fyll røren i muffinsformer med en skje - så fullt du bare tør! Det er en fordel å bruke muffinsbrett med papirformer i bunnen. Muffinsene stekes på nederste rille (dersom både muffinsbrett og stekeplate) i 15-20 minutter.

Jeg har prøvd å erstatte alle ingrediensene omtrent, glutenfritt mel, laktoseredusert melk, havremelk, eggeerstatning, det går helt fint!