mandag 7. april 2014

Neslesuppe

Plukk neslene når de er små, eller toppskuddene på en større plante.


Legg de nyplukkede neslene i en bøtte eller kar med kaldt vann. Rør om slik at de blir godt skylt. Fjern ev grove stilker.


Kok opp vann og legg i de avrente neslene og kok under lokk i 3-4 min.. Legg neslene over i kaldt vann, ev i et dørslag og skyll i kaldt vann, da beholder de den fine grønn fargen. Klem ut det kalde vannet og hakk neslene opp med en kniv.


Rør sammen mykt smør og hvetemel. Kok opp hønse- eller grønnsakskraft og visp inn smør- og hvetemelblandingen i den varme kraften. Kok opp og la suppen koke i ca. 3 min.


Tilsett neslene og fløte og la trekke i 4-5 min. Smak med salt pepper og muskat.
Server med halve kokte egg og ev litt finklippet gressløk.


Tips 1: I stedet for smør og mel, riv 4-5 poteter fint opp og la de koke i kraften til potetene er møre og begynner å jevne kraften. Tilsett kokte nesler og ev fløte. Smak til med salt og krydder.


Tips 2: Nesler kan erstattes av frisk spinat eller grønnkål.