Ha i eggene, og bland de godt inn med en håndmikser, eller bruk kjøkkenmaskin.
Ha i det kokende vannet, og fortsett å blande godt. I starten ser deigen ganske flytende ut, men etter et par minutter med kraftig blanding blir det en smidig og god deig.
Del deigen i 10 biter. Trykk ut deigen til lefser. Jeg la deigen mellom to bakepapir, og kjevlet den ut så tynn som mulig. For å få lefsene over på stekepannen rullet jeg de rundt en ”lefsepinne”, og la de i pannen. Deigen er seig og god å jobbe med, og holder fasongen godt. Revner lefsene er det enkelt å ”lappe” de sammen igjen.
Stek lefsene i stekepanne eller på en takke på middels til sterk varme.
Lefsene holder seg godt et par dager i kjøkkenskuffen, eller de kan fryses med matpapir mellom hver lefse. De tiner på et øyeblikk, og da kan du enkelt ta opp de lefsene du trenger etter hvert.
Lefsene fungerer også kjempefint som pizzabunn og pølselomper!
Jeg kjører alt sammen i kjøkkenmaskin og lar røra vile ca 15 min så fiberhusken får tykknet røra.
Fyll:
400g kjøttdeig
1løk,1 hvitløksfedd
2 champinjonger
3 toppede ts tomatpure
litt vann
krydder etter hva du liker
Brun alt i panne og gni kjøttdeigen til den blir finkornet. Ha i tomatpure og brun litt til. Viktig for å få fram sødmen. Ha i en skvett vann ...småkok noen minutter og smak til m krydder. Når oopsierøra er tjukk som grøt brer du den utover 2 bakeplater på bakepapir.Sett dem i ovnen på varmluft 150g i 10-15 min. Ta dem ut og bre fyllet jevnt utover men ikke helt ut i kanten. Stek i nye 10-15 min. Imens river du godt med ost. Når steketida er over tar du brettene ut og strør ost over med engang. Husk å strø godt ut i kanten. Osten er limet her. Bruk bakepapiret til hjelp og rull sammen til en fast rullekake som du pakker stramt inn i bakepapiret, legger den på en rist m skjøten ned for å avkjøles.Når den er kald kan du enten skjære skiver og strø ost over disse før du lar dem stå litt ovnen..eller du kan oppbevare rullene i kjøleskapet og skjære pizza snurrer etter behov.