Ingredienser
500 g ørretfilet
4 pors pasta, fullkorn
2 stk vårløk
0,5 stk brokkoli
2 gulrøtter
1 ss olje
0,5 ts salt
0,25 ts pepper
1 ss gressløk, frisk
4 pors pasta, fullkorn
2 stk vårløk
0,5 stk brokkoli
2 gulrøtter
1 ss olje
0,5 ts salt
0,25 ts pepper
1 ss gressløk, frisk
Saus:
1 stk sitron
3 dl matfløte
1,5 dl vann
1 terning fiskebuljong
1 ts maisennajevner, lys
1 stk sitron
3 dl matfløte
1,5 dl vann
1 terning fiskebuljong
1 ts maisennajevner, lys
Fremgangsmåte
- Kok pasta etter anvisning på pakken.
- Skjær ørretfileten i små terninger og den røykte ørreten i strimler.
- Vask, rens og skjær vårløk i tynne skiver og brokkoli i små buketter.
- Tilsett vårløk og brokkoli i kasserollen sammen med pastaen når den er nesten kokt, og la det koke sammen med pastaen de siste minuttene.
- Hell av vannet og la pasta, vårløk og brokkoli være igjen i kasserollen.
- Tilsett de rå ørretbitene, olje, salt og pepper, bland forsiktig og sett på lokket.
- La det hele stå 1-3 minutter på svak varme til ørreten er ferdig.
Saus
- Vask sitron og riv av det gule skallet.
- Kok opp matfløte med sitronskall og la det småkoke et par minutter.
- Tilsett vann og buljongterning, kok opp og jevn med maisennajevner.
- Tilsett sausen og halvparten av den røykte ørreten i kasserollen sammen med pasta, ørret og grønnsaker. Bland forsiktig, og la det trekke i 1-2 minutter.
- Smak til med salt og pepper.