tirsdag 6. mai 2014

Fra Trines matblogg: Thaisuppe med kylling og red curry

Hentet herfra

Til ca. 3 porsjoner trenger du:


  • 3 kyllingfileter, i strimler
  • nøytral olje
  • 2-3 sjalottløk, i tynne ringer
  • 2 hvitløkfedd, finhakket
  • 1 rød paprika, i strimler
  • 1 liten gulrot, i tynne staver
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • ca. 6 ts thai red curry (eller etter smak!)
  • 4 dl kokosmelk
  • 2,5 dl kyllingkraft (eventuelt buljong/utblandet fond)
  • ca. 1 ts sukker
  • ca. 1 ts. fishsauce
  • ca. 1 1/2 ts thai soyasaus
  • en neve aspargesbønner, delt i to
  • frisk koriander eller thaibasilikum, grovt hakket
  • jasminris eller nudler som tilbehør, tilberedt etter anvisningen på pakken

Kutt opp alle ingrediensene som nevnt over, slik at du har det meste klart før du setter i gang.
Stek kyllingen raskt i litt nøytral olje, og legg til side (den skal ikke være gjennomstekt).


Fres sjalottløk, paprika, gulrøtter og etter hvert hvitløken i litt olje, til løken er blank og myk. Legg grønnsakene til side.
Ha ca. 1 ts olje i gryten og tilsett currypastaen. La currypastaen frese i oljen i ca. 30 sekunder, og tilsett deretter revet ingefær, kokosmelk og kyllingkraft. Tilsett også grønnsakene og gi det hele et oppkok. Smak til med sukker, fishsauce og soyasaus, og la suppen putre på middels varme i ca. 10 minutter.
Tilsett aspargesbønnene mot slutten av koketiden. Tilsett deretter kyllingbitene og la dem trekke med ca. 3 minutter, til de er gjennomkokt.
Gi retten et dryss av grovt hakket koriander eller thaibasilikum rett før servering. Serveres med jasminris eller nudler.


TIPS
  • Vær oppmerksom på at currypastaer har ulik styrke, så det kan være lurt å ikke tilsette alt på en gang hvis du ikke er kjent med styrken fra før. Jeg benyttet (Santa Maria) thai red curry i denne suppen. Jeg benytter alltid strøken måleskje i mine oppskrifter.
  • Bruk gjerne det du har tilgjengelig av grønnsaker, og erstatt gjerne aspargesbønnene med brokkoli, sukkererter og/eller squash.
  • Kokosmelken kan eventuelt erstattes med matfløte.