Hentet herfra
Til ca. 3 porsjoner trenger du:
- 3 kyllingfileter, i strimler
- nøytral olje
- 2-3 sjalottløk, i tynne ringer
- 2 hvitløkfedd, finhakket
- 1 rød paprika, i strimler
- 1 liten gulrot, i tynne staver
- 1 ts revet frisk ingefær
- ca. 6 ts thai red curry (eller etter smak!)
- 4 dl kokosmelk
- 2,5 dl kyllingkraft (eventuelt buljong/utblandet fond)
- ca. 1 ts sukker
- ca. 1 ts. fishsauce
- ca. 1 1/2 ts thai soyasaus
- en neve aspargesbønner, delt i to
- frisk koriander eller thaibasilikum, grovt hakket
- jasminris eller nudler som tilbehør, tilberedt etter anvisningen på pakken
Stek kyllingen raskt i litt nøytral olje, og legg til side (den skal ikke være gjennomstekt).
Fres sjalottløk, paprika, gulrøtter og etter hvert hvitløken i litt olje, til løken er blank og myk. Legg grønnsakene til side.
Ha ca. 1 ts olje i gryten og tilsett currypastaen. La currypastaen frese i oljen i ca. 30 sekunder, og tilsett deretter revet ingefær, kokosmelk og kyllingkraft. Tilsett også grønnsakene og gi det hele et oppkok. Smak til med sukker, fishsauce og soyasaus, og la suppen putre på middels varme i ca. 10 minutter.
Tilsett aspargesbønnene mot slutten av koketiden. Tilsett deretter kyllingbitene og la dem trekke med ca. 3 minutter, til de er gjennomkokt.
Gi retten et dryss av grovt hakket koriander eller thaibasilikum rett før servering. Serveres med jasminris eller nudler.
TIPS
- Vær oppmerksom på at currypastaer har ulik styrke, så det kan være lurt å ikke tilsette alt på en gang hvis du ikke er kjent med styrken fra før. Jeg benyttet (Santa Maria) thai red curry i denne suppen. Jeg benytter alltid strøken måleskje i mine oppskrifter.
- Bruk gjerne det du har tilgjengelig av grønnsaker, og erstatt gjerne aspargesbønnene med brokkoli, sukkererter og/eller squash.
- Kokosmelken kan eventuelt erstattes med matfløte.