Herlig oktobersuppe. Gresskarkjøttet får en mild og søtlig smak når det kokes. Chili og ingefær setter en liten spiss på smaken, mens lime gir suppen litt syrlighet.
- Skjær gresskarkjøttet i terninger.
- Skrell og skjær søtpotetene i små biter.
- Hakk løk, hvitløk og chili (fjern eventuelt frøene hvis du vil ha en mildere chilismak).
- Fjern de ytterste harde bladene på sitrongresset og finsnitt resten.
- Varm en god klunk olje i en mellomstor kasserolle eller gryte.
- Fres løken til den begynner å bli myk uten at den får farge.
- Tilsett ingefær, chili, hvitløk og sitrongress. Fres videre i et par minutter under omrøring.
- Ha i gresskar og søtpotet og fres videre i et minutt.
- Hell over kraft/buljong. Kok opp og la det hele småkoke til grønnsakene er helt møre, ca. 30 minutter.
- Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser eller i en hurtigmikser. Sil suppen om ønskelig og tilsett kokosmelken.
- Gi suppen et nytt oppkok og smak til med limesaft, salt og kvernet pepper.
- Serveres med frisk koriander og godt brød.
Oppskriften er fra Lise Finckenhagen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar