søndag 4. oktober 2015

Gresskarsuppe

Hentet fra matvett.no

















Herlig oktobersuppe. Gresskarkjøttet får en mild og søtlig smak når det kokes. Chili og ingefær setter en liten spiss på smaken, mens lime gir suppen litt syrlighet.
  • Skjær gresskarkjøttet i terninger.
  • Skrell og skjær søtpotetene i små biter.
  • Hakk løk, hvitløk og chili (fjern eventuelt frøene hvis du vil ha en mildere chilismak).
  • Fjern de ytterste harde bladene på sitrongresset og finsnitt resten.
  • Varm en god klunk olje i en mellomstor kasserolle eller gryte.
  • Fres løken til den begynner å bli myk uten at den får farge.
  • Tilsett ingefær, chili, hvitløk og sitrongress. Fres videre i et par minutter under omrøring.
  • Ha i gresskar og søtpotet og fres videre i et minutt.
  • Hell over kraft/buljong. Kok opp og la det hele småkoke til grønnsakene er helt møre, ca. 30 minutter.
  • Kjør suppen glatt og jevn med en stavmikser eller i en hurtigmikser. Sil suppen om ønskelig og tilsett kokosmelken.
  • Gi suppen et nytt oppkok og smak til med limesaft, salt og kvernet pepper.
  • Serveres med frisk koriander og godt brød.
TIPS: Gresskarfrøene kan også spises. Skyll frøene og klapp dem tørre på et kjøkkenhåndkle. Rist dem gylne i en varm stekepanne med litt olje, dryss over en klype salt.

Oppskriften er fra Lise Finckenhagen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar