Ingredienser:
• 1/2 dl solsikkeolje
• 1 løk og 1 purre, hakket
• 3 fedd hvitløk, finhakket
• 3 ss spisskummen - hel
• 1 ss korianderfrø
• 1 ss chilipulver/chiliflakes
• 2 ss paprikapulver
• 2 ts tørket oregano
• 1⁄2 ts nellik - malt
• 3 ss tomatpuré
• 2 bokser hakkede tomater
• 8 dl god oksekraft
• 50 g aprikoser, hakket
• 1 ts sort pepper
• 2 ferske chili, finhakket
• 2 bokser hermetiske røde bønner
• 1 1/2 kg oksebryst, bog eller høyrygg i terninger a ca 3x1 cm
• smør/olje til steking
• en bunt finhakket, frisk koriander
Fremgangsmåte:
1. Krydre kjøttet med salt og pepper.
2. Brun kjøttet, litt om gangen, i olje i en stor stekepanne på høy varme. Legg kjøttet i en stor gryte, gjerne jerngryte.
3. Begynn så med å frese løk og hvitløk i olje
4. Når den er blank, tilsetter du paprika, chilipulver, spisskummen, korianderfrø, oregano og nellik. La det frese med et minutt før du tilsetter tomatpuré og lar den blandes godt med krydder og løk.
5. Ha boksetomat og buljong i kjelen, kok opp.
6. Når det koker, tilsetter du aprikoser og chili.
7. La det hele småkoke i en time, tilsett bønner og kok videre i 15 minutter.
10. Smak til med litt limesaft, salt og pepper, og generøse mengder koriander.
• 1/2 dl solsikkeolje
• 1 løk og 1 purre, hakket
• 3 fedd hvitløk, finhakket
• 3 ss spisskummen - hel
• 1 ss korianderfrø
• 1 ss chilipulver/chiliflakes
• 2 ss paprikapulver
• 2 ts tørket oregano
• 1⁄2 ts nellik - malt
• 3 ss tomatpuré
• 2 bokser hakkede tomater
• 8 dl god oksekraft
• 50 g aprikoser, hakket
• 1 ts sort pepper
• 2 ferske chili, finhakket
• 2 bokser hermetiske røde bønner
• 1 1/2 kg oksebryst, bog eller høyrygg i terninger a ca 3x1 cm
• smør/olje til steking
• en bunt finhakket, frisk koriander
Fremgangsmåte:
1. Krydre kjøttet med salt og pepper.
2. Brun kjøttet, litt om gangen, i olje i en stor stekepanne på høy varme. Legg kjøttet i en stor gryte, gjerne jerngryte.
3. Begynn så med å frese løk og hvitløk i olje
4. Når den er blank, tilsetter du paprika, chilipulver, spisskummen, korianderfrø, oregano og nellik. La det frese med et minutt før du tilsetter tomatpuré og lar den blandes godt med krydder og løk.
5. Ha boksetomat og buljong i kjelen, kok opp.
6. Når det koker, tilsetter du aprikoser og chili.
7. La det hele småkoke i en time, tilsett bønner og kok videre i 15 minutter.
10. Smak til med litt limesaft, salt og pepper, og generøse mengder koriander.