torsdag 22. februar 2018

Lavkarbo tortillalefser

Hentet fra bloggen Mat for sjelen

Oppskrift
  • 80 g mandelmel (evt 30 g kokosmel) 
  • 4 - 5 ss fiberhusk 
  • 2 ts bakepulver 
  • 1 ts salt 
  • 2 egg (4 dersom du bruker kokosmel) 
  • 1 ½ dl kokende vann 

Bland sammen alt det tørre. 

Ha i eggene, og bland de godt inn med en håndmikser, eller bruk kjøkkenmaskin. 

Ha i det kokende vannet, og fortsett å blande godt. I starten ser deigen ganske flytende ut, men etter et par minutter med kraftig blanding blir det en smidig og god deig. 

Del deigen i 10 biter. Trykk ut deigen til lefser. Jeg la deigen mellom to bakepapir, og kjevlet den ut så tynn som mulig. For å få lefsene over på stekepannen rullet jeg de rundt en ”lefsepinne”, og la de i pannen. Deigen er seig og god å jobbe med, og holder fasongen godt. Revner lefsene er det enkelt å ”lappe” de sammen igjen. 

Stek lefsene i stekepanne eller på en takke på middels til sterk varme. 



Lefsene holder seg godt et par dager i kjøkkenskuffen, eller de kan fryses med matpapir mellom hver lefse. De tiner på et øyeblikk, og da kan du enkelt ta opp de lefsene du trenger etter hvert. 


Lefsene fungerer også kjempefint som pizzabunn og pølselomper!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar