Til fire personer
Ingredienser:
1,2 kg grytekjøtt av lam med bein
2 stk aubergine
1 ½ ts salt
1 ts pepper
2 boks hermetiske tomater
1 ss korianderfrø
½ ts spisskummenfrø
2 ts revet muskatnøtt
3 ss olje
3 stk rød chili finhakket
2 ss revet frisk ingefær
2 båt hvitløk
1 ts eddik
rømme
2 ss hakket bladpersille
1 ss hakket frisk koriander
Tilberedning
- Knus korianderfrø og spisskummenfrø i en morter. Tilsett salt og muskat og gni krydderblandingen godt inn i kjøttet
- Brun kjøttet gyllent i olje. Del auberginene i terninger og stek sammen med kjøttet i 2 minutter under omrøring
- Tilsett ingefær og chili og la alt steke i 2 minutter før du har i hvitløk, eddik og tomater. Demp varmen og la gryta trekke i minst en time ved kokepunktet
- Smak til med salt og pepper. Hell over i dype tallerkner, ha en stor klatt med rømme på toppen, og dryss over persille og koriander til slutt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar