Ingredienser:
5 dl Vann
50 g Fersk gjær
2 ss Olivenolje
1 ts Salt
2 ss Linser, tørkede
3 dl Sammalt hvete grov
2 dl Havremel
7 dl Hvetemel
Fremgangsmåte:
Løs opp gjær i lunkent vann (37 °C) og tilsett olje, salt og mel.
Bland alt sammen til en smidig deig.
La den heve tildekket i 30–45 min. (til dobbel størrelse) på et lunt sted.
Del deigen i 10–15 emner, alt etter hvor store pitabrød du vil ha.
Kjevle ut hvert emne til en rund leiv, 1/2 til 1 cm tykk.
Legg leivene på et stekebrett/rist dekt med bakepapir. Stek dem i forvarmet ovn ved 250 °C i 5–7 min.
De flate leivene sveller opp under stekingen, slik at det danner seg en «lomme». Her kan du putte fyllet inni etter at brødet er stekt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar